maandag 9 juli 2018

Piper tanktop

Ik had me voorgenomen om aan niet teveel patroontesten meer mee te doen aangezien ik heel wat werk heb met al mijn andere bezigheden, maar toen ik de oproep voor deze tanktop zag, kon ik niet weerstaan.  Vooral de versie met de petal back sprak me meteen aan, ik had voor Fleur ooit zo een topje gekocht en ze vond dat model zo leuk.  U begrijpt dus, deze kans mocht ik niet laten liggen! :-)Aangezien Fleur nogal groot is voor haar leeftijd, moet ik meestal 2 maten groter maken voor haar dan wat de maattabel aangeeft, wat ik nu dus ook deed. Dat had bij dit patroon dus niet gemoeten.  Dit patroon is echt zoals de matentabel voorschrijft, een unicum in patroonland wat mij betreft!  Top!Met dit patroon kan je volop variëren:

-  een gewone ronde neklijn, of een V-hals;
-  zowel voor jongens als voor meisjes;
-  een rechte versie, een petal back of penguin tail back;
-  een standaard ruguitsnijding, of een racerback;
-  keuze uit verschillende borstzakjes.Ik speelde hier en daar met paspel op de schouders en tussen het rugbeleg en de petal back.Het ideale patroontje voor deze zomerse temperaturen zou ik zeggen!  Het zit ook in een wip in elkaar waardoor dit dus echt een geschikt bandwerk-patroon is!
Ik maakte intussen reeds 5 piper tanktops, dat zegt genoeg niet?  
Tijdens de Piper blogtour kan je het patroon aanschaffen voor slechts €6,50.
De Piper tanktop is er voor groot en klein, vanaf maatje 62 tot 164.
Het patroon vind je hier.


Bedankt Elles dat ik deel mocht uitmaken van jouw testteam!  Veel succes met dit patroon en al je toekomstige ontwerpen!5 opmerkingen:

 1. Zo'n schoontjes allemaal! Ik vind die petal back ook zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Carolien! Voor je deelname aan de test en voor deze leuke blogpost! Zo veel prachtige Pipers!
  Groetjes Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel leuk! voor iemand die oorspronkelijk geen tijd had, heb je er toch veel kunnen maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke collectie! Dat geeft al een goed beeld van de vele mogelijkheden. En wat ik het leukste vind is dat Fleur echt straalt op de foto’s, je ziet dat ze deze tops echt graag draagt. Contente dochter is ook missie geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen