dinsdag 2 april 2019

De Happy Backpack

Zoals jullie weten ben ik redelijk verslaafd aan tassen naaien ;-)

Er zijn heel wat ontwerpsters van tassenpatronen dewelke ik - denk ik - bijna allemaal wel volg via social media.
Ook de tassen in winkels bestuur ik nauwgezet om zo tot mijn perfecte tas te komen.
Ik deed dat al eens voor de weekendtas die ik zelf uittekende volledig naar mijn normen en goesting.

Aangezien ik nog geen rugzak in mijn workshop assortiment zitten heb, leek het mij wel eens leuk om er zelf eentje in elkaar te frutselen gebaseerd op alle rugzakpatronen die ik al zag passeren en alle rugzakken die te koop zijn in de winkel.

Een 2-tal jaar geleden deed ik dat al eens, ik maakte toen een rugzak voor Fleur waar ze al 2 jaar mee naar school gaat, maar had er verder nooit iets mee gedaan omdat hij toch nog niet echt helemaal was wat ik voor ogen had.  
Ik gooide alle tastechnieken die ik in de loop der jaren al opgedaan heb mee in het ontwerpproces, en tadaa, de Happy Backpack is geboren!  Hierbij alvast meer details over de eerste versies die ik maakte:

De "Happy" Backpack omdat ik superblij ben dat deze helemaal geworden is zoals ik voor ogen had en ook omdat je eindeloos kan combineren met verschillende kleuren kunstleer, stoffen, tassenband, ... om jouw rugzak te maken waar jij of je kinderen helemaal blij van worden.


De rugzak komt in 2 formaten, eentje lagere school/middelbaar/volwassene proof (groot genoeg voor A4 kaft, drankfles, brooddoos, koekendoosjes, ...) en een kleuterversie.


Aan de buitenkant een enveloppe zakje, aan de binnenkant een groot vak voor al je spullen, desgewenst af te werken met een ritsvakje, een groot steekvak, een elastiek voor de drankfles ...
Maak een sobere versie voor jezelf of ga voor snoepkleurtjes voor de kids!De rugzak is een rechttoe, rechtaan model met afgeronde hoeken, ik ben momenteel nog bezig aan andere versies met andere opties.... wordt vervolgd. 


Onderaan werd de rugzak voorzien van tassenvoetjes om minimum slijtage te hebben aan je mooie stoffen.  Binnenin gaan we voor een strakke voering, met jawel, naden aan de binnenkant, dus geen gesukkel met biais om de naden aan de binnenkant netjes af te werken.


Momenteel ben ik het patroon nog wat aan het finetunen.  Voorlopig geen plannen om dit patroon uit te brengen, aangezien ik geen kaas gegeten heb van het digitaliseren van patronen.

Wel kan ik al verklappen dat er alvast 2 workshops georganiseerd worden voor de Happy Backpack eind augustus in De Fabrik te Beerse en in Stoffenheide Brasschaat, hou hun workshopkalender dus zeker in de gaten als je er graag wil bij zijn.  Bij Stoffenschuur Diest en Fairy Tailors Tervuren gaat deze zeker ook nog op de planning komen!


Muntgroen, oker, congnac, donkerblauw en roze kunstleer:  Stoffenheide
Katoen lama's en blauwe driehoekjes:  Stoffenheide
Tassenband: De Fabrik
Rits, tassenvoetjes: uit eigen voorraad
Passanten en schuifgespen: K-Bas11 opmerkingen:

 1. Wauw!! Caro, zo knap seg!! Daar mag je terecht 'Happy' om zijn. ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh amai, het zien van die foto's maakt mij al happy! Zo'n leuke kleurtjes en stofjes die je combineerde! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supertoffe rugzak! Dat heb je weer knap uitgedokterd, en dat zakje vooraan is zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keitof, Carolien ! Proficiat met dit prachtige ontwerp met de leuke en praktische details.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo. Heel mooie rugzak. Is dit patroon ook te koop? Groetjes Sylvie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt er zeker geen patroon? Want de workshops zijn voor mij niet in de buurt en ik wil het wel proberen om zo'n rugzak te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon komt tegen eind augustus te koop als PDF patroon, hou zeker mijn Facebook pagina en Instagram in de gaten!!!

   Verwijderen
 7. hallo. Onmogelijk om lessen uit Spanje bij te wonen. Waar is het mogelijk om het patroon te verkrijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, eind augustus wordt het patroon te koop aangeboden als PDF patroon, hou zeker mijn Facebook pagina en Instagram in de gaten! Groetjes, Carolien

   Verwijderen
 8. declercq.demets@gmail.com25 augustus 2019 om 22:00

  hoe kan je het patroon kopen aub?
  hoe kan ik u volgen op Instagram?

  BeantwoordenVerwijderen