vrijdag 8 maart 2019

Trixie Trail Tote

Ik moet jullie Nathalie aka Fynn niet meer voorstellen denk ik.  Zij is één van de 2 getalenteerde dames achter de boeken van Mijn Tas.

Nathalie contacteerde mij een tijdje geleden ivm haar eerste losse tassenpatroon dat zij ging uitbrengen, of ik haar handleiding eens een keertje wou doorlezen.   Natuurlijk wil ik dat, met véél plezier, wat een eer dat Nathalie dat aan mij vraagt! 

Een paar dagen later haalde ik de handleiding van de Trixie Trail Tote uit mijn brievenbus.  Ik nam een tas koffie en zette me in de zetel om op mijn gemak alles eens door te lezen.
Ik werd meteen geprikkeld door alle verschillende mogelijkheden die het patroon biedt.  In mijn hoofd was ik meteen al verschillende stoffencombinaties aan het maken, enz....
Je hebt namelijk de keuze uit maar liefst 9 variaties in voor-en achterpand!

Een paar minuten later zat ik al in mijn atelier, patroondelen aan het uittekenen, stoffen aan het kiezen, ritsen, ....  Mijn creativiteit werd zo geprikkeld door dit patroon, dat ik er gewoon meteen eentje moest maken.  Gelukkig, want ik zat echt wel in een naaidipje.
Dit patroon heeft me terug de goesting gegeven om erin te vliegen, super dikke merci daarvoor Nathalie!!

Tegen de avond was de buitentas klaar, de volgende dag de voering nog en mijn Trixie was af!Ik koos voor een abstracte versie, vooraan optie 6, achteraan optie 1, ik vind het precies een schilderij in een tas.  :-)

Je vertrekt steeds vanaf de basisversie van de Trixie.  Voor mijn 'schilderij'-deel aan de voor- en achterkant heb je dus tal van opties om telkens weer een andere tas te maken met andere opties!  Ik kan echt niet genoeg zeggen dat dit patroon echt super ingenieus in elkaar zit!

De abstracte canvas stof gebruikte ik zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.Binnenin voorzag ik de tas van een ritsvak.  Deze optie vind je terug in het patroon.Het steekvak voegde ik zelf toe.  Ik ga deze tas als handtas gebruiken en dan vind ik het altijd handig om een steekvakje te hebben voor mijn GSM, kwestie dat ik geen uren moet zoeken in mijn tas wanneer ik hem nodig heb.


Je kan kiezen voor een niet deelbare rits met de exacte afmeting volgens het patroon. Aangezien ik nogal fan ben van de ritsen op rol, knipte ik deze op maat en voorzag ik het uiteinde van een ritstab.

De tas heeft een verzonken rits.  De bovenrand wordt op deze manier mooi in 2 verdeeld aan de buiten- en binnenkant van de tas.Om mijn 'schilderij'-versie nog meer in de verf te zetten, voegde ik boven- en onderaan het middenstuk een contrasterende fluo gele paspel toe, dit zowel aan het voor- als het achterpand.


Eindelijk kon ik mijn nieuwe ritsen bovenhalen.  De petrolkleurige rits past perfect bij mijn 'schilderij'.  Superblij wordt ik ervan wanneer alles zo mooi bij elkaar matcht.  :-)  
Alle zichtbare naden stikte in met fluo geel garen.  


En dan nog wat lof over de perfecte rechte hoeken onderaan de tas!
Nog nooit ben ik een patroon tegengekomen waarbij de hoeken zo mooi in elkaar passen onderaan de tas.  Velen hebben het al geprobeerd, Nathalie is de eerste die erin geslaagd is!!!Je kan er ook voor kiezen om aan de zijkanten nog D-ringen te bevestigen zodat je een lange draagriem aan de Trixie kan bevestigen.  Ik heb deze voor mijn versie weg gelaten. Ik heb wel de handvaten verlengd zodat ik de tas aan mijn schouder kan dragen als handtas. Het patroon is voorzien van kortere handvaten om de tas in de hand te dragen, de langere draagriem dient dan meer om deze aan de schouder te dragen.
Ik zette de riemen bovenaan nog eens extra vast met holnieten.Heb je na het lezen van dit alles net zoveel zin gekregen als ik om de Trixie Trail Tote te maken, onder begeleiding van Nathalie zelf, nog voor het patroon in de winkel ligt, schrijf je dan snel in!  Alle info vind je hieronder terug:Heel veel succes Nathalie met de lancering van de Trixie Trail tas!!!  
En héél graag tot het volgende geniale patroon van jouw hand! Abstracte canvas stof:  Fairy Tailors
Zwart kunstleer:  Stoffenheide
Zwarte volleren handvaten:  K-Bas


1 opmerking: