vrijdag 14 december 2018

Wool & Wax tote - How to?

Wil je last minute nog wat cadeautjes maken voor familie, vrienden, .... dan is de Wool & Wax tote van Noodlehead een ideaal project.

Toch nog wat vrees om een tas te naaien, niet bekend met het plaatsen van holnieten, geen nood, ik loods je met deze blogpost door al deze obstakels heen.

De Wool & Wax tote is een rechttoe rechtaan tas waar makkelijk een A4 formaat in past, binnenin voorzien van nog een extra steekvak voor GSM enz, vooraan ook nog 2 steekzakken.

Ik koos voor sobere materialen, wat deze tas het best tot zijn recht doet komen.  Een grijze wollen mantelstof (Stoffenheide) voor de buitenkant, zwarte waxed cotton met wat bling (K-Bas) voor de bodem en een superzachte bordeaux katoenen twill (Stoffenheide) voor de voering.  
De bodem is een prachtige waxed cotton van A.L. Frances, zwart met een subtiele glitter.  Aangezien de bodem wel wat stevigheid kan gebruiken, koos ik voor sandwich fix (K-Bas).
Omdat er geen versteviging blijft kleven aan de waxed cotton, leg ik de sandwix fix en de waxed cotton op elkaar en zigzag deze aan de randen aan elkaar, aan elkaar overlocken kan natuurlijk ook.
De delen in grijze mantelstof verstevigde ik met H640, de voeringdelen in bordeaux katoen met G700.
Vervolgens stel je de steekzakken aan de buitenkant samen.  Deze naai je op 1 deel van de buitenkant, je stikt deze in het midden door om 2 aparte vakken te creëren.
Daarna stel je de volledige buitenkant samen door de bodem en de 2 buitendelen aan elkaar te naaien.Leg de buitentas met de goede kanten op elkaar en stik de zijkanten.  Uiteraard goed opletten dat de overgang tussen buitenstof en bodemstof perfect op elkaar liggen!
Daarna plooi je de hoeken en stik je deze vast.
Je buitentas is dan alvast klaar!Heb je graag op de hoeken van de steekzakken vooraan een extra detail door het toevoegen van holnieten, dat kan!  
Op de website van Noodlehead vind je een duidelijke tutorial met foto's hoe je dit doet: https://noodle-head.com/2015/07/install-rivets.html

Ik gebruik de Prym tang met bijhorende opzetstukjes om gaatjes te maken.  In haar tutorial zie je dat zij een spindel machine gebruikt, ik gebruik gewoon een hamer om de holnieten vast te kloppen.

Het materiaal om dit te doen (plaatje en staafje) kan je kopen via K-Bas, onze Belgische trots voor het aankopen van tassenmateriaal!


Let op dat wanneer je het bevestigingsmateriaal van 9 mm koopt, je ook holnieten van 9 mm koopt.

De binnentas is voorzien van een extra steekvak dat kan dienen voor je GSM.  Ik verdeelde de zak ook nog eens in 2, eentje op maat voor mijn GSM, de andere ietsje groter voor andere prullaria.

Bovenaan de hoeken van de steekzak stik je een extra driehoekig stiksel wat zorgt voor meer stevigheid van je zak, dit voorkomt doorscheuren wanneer je er vaak dingen in- en uit haalt.

De zijnaden en hoeken van de binnentas worden identiek genaaid zoals de buitentas.  Enkel moet je in één zijnaad een keergat voorzien.Dan rest ons enkel nog om de buitentas in de binnentas te steken, goede kanten van de stof tegen elkaar en bovenaan de rand doorstikken.  

Keer de tas naar de goede kant - via het keergat in de voering - en stik de bovenrand door en naai/stik uiteraard ook nog het keergat dicht.            Ik bevestigde zwarte volleren riemen (K-Bas) als handvat, ook weer met holnieten.


Het patroon en de handleiding (Engelstalig) kan je kopen via K-Bas.  De Wool & Wax tote kan je vinden in het boekje 'Everyday Essentials'.  Aan de hand van dit boekje kan je ook de Petal Pouch en de Minimalist Wallet maken.  2 mooie extra's die je eventueel ook nog als cadeau bij de Wool & Wax kan maken!


1 opmerking:

  1. Leuk! Je kan het patroon ook apart kopen, bij Noodlehead zelf: https://noodle-head.com/product/wool-wax-tote-pdf-pattern Ik gebruik de mijne best wel vaak :)

    BeantwoordenVerwijderen