dinsdag 29 november 2016

Do you need more bling?

Vorige week stond er een uitstap naar Textielstad in Tilburg op het programma.  Vanuit de stille Kempen hier, zijn we daar op een uurtje rijden.

Een grote, overzichtelijke stoffenwinkel met vooral damesstoffen, ook stoffen voor bruidskleding, galakleding wat je in de gewone stoffenwinkels minder vaak terugvindt.  Verder ook heel veel fournituren, vlieseline in alle soorten en diktes.  Hun aanbod aan kinderstoffen is eerder beperkt.

Hier kwam ik de "Houdini" stof tegen (zo noemden ze deze daar in de winkel, wellicht heeft deze bij ons een andere naam), je weet wel, de paillettenstof die van kleur veranderd wanneer je de pailletten naar de andere kant strijkt.  Hét van hét voor de kids!

Ik vertrok opnieuw vanuit het patroon van de Mitch sweater.  Het voorpand knipte ik volledig uit de paillettenstof, de overige patroondelen uit een zwarte punta di roma met glitter. 
Hou er rekening mee dat na het knippen van de paillettenstof, je schaar zo goed als voor de vuilbak is, ik gebruikte een goedkopere papierschaar, pas dus zeker op voor je je dure stoffenschaar boven haalt!

Omdat de punta di roma niet heel hard meerekt, stikte ik voor de zekerheid achteraan de hals nog een zichtbare rits, wat het geheel een beetje stoerder maakt.

De mouwboorden werkte ik af met boordstof in de kleur van de paillettenstof omdat deze beter meerekt dan de punta di roma, en we willen geen geknelde kinderarmpjes uiteraard ;-)

Hij was net af en ze had hem al aan.  En heel de tijd maar over haar buik wrijven.
Ben benieuwd hoelang de pailletten nog in tact gaan zijn....

"Houdini" paillettenstof - Textielstad Tilburg
Punta Di Roma met glitter - Stoffenstraat Kasterlee
Patroon:  Mitch Sweater met hier en daar een aanpassing - La Maison Victor


4 opmerkingen:

 1. Heel mooi!
  Breek je daar veel naalden op, op die stof?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Delphine, dat was ik in mijn tekst idd nog vergeten te vermelden. Ik heb wel 2 naalden gebroken en bijna een stuk paillet in mijn oog gekregen. Maar alles voor een mooie sweater he! ;-) x

   Verwijderen
 2. Prachtig echt, en die rits vanachter geeft het net iets meer dan een gewone sweater. Ik naaide ook al iets soortgelijks met de overlock en die ging erdoor als boter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Ik heb zulke stof in mijn hand gehad op het stoffenspektakel... spijtig dat ik het niet kocht :toffe sweater

  BeantwoordenVerwijderen