maandag 5 oktober 2015

ZsaZsa-de-luxe

Rarara, welk boek kocht ik als eerste toen ik startte met naaien in 2012?

Correct!  'Allemaal rokjes' van Madame ZsaZsa!
Ook ik was helemaal mee met de naai-hype!

Ik had een heel schoon stofke gekocht, een halve meter, en ik had mezelf voorgenomen dat ik daaruit een rok voor Fleur moest kunnen maken.

Waarom een halve meter?  Omdat ik veel te veel stof heb liggen en niet kan stoppen met kopen en mezelf een beetje moet inperken.  :-)

Een halve meter stof met een breedte van 110 cm, dan moet je echt beginnen puzzelen, een zwierrok of gefronste rok is dan al zeker geen optie wegens te weinig stof voor een maatje 128.

En opeens dacht ik dus terug aan mijn eerste boek 'Allemaal rokjes'!

Een A-lijntje ging het worden, maar ik wilde graag wat extra details toevoegen.  Ik hou van rokjes met zakken, dus tekende ik zelf zakjes voor het A-lijn patroontje.  Maar toen, te weinig stof voor de zakjes....  Gelukkig nog een klein stukje stof liggen dat er perfect bij paste.  Maar voor de tailleband , opnieuw te weinig stof, nog eens in mijn kast gedoken en nog een ander passend stofke gevonden.

En zo geraakt alles hier misschien ooit nog eens opgebruikt... (ik twijfel er sterk aan, maar het goeie voornemen is er toch al :-)

Aan de zakranden en tailleband voegde ik nog een zwarte paspel met gouden accent toe.  De zoom werkte ik af met gouden biaislint.

En mijn ZsaZsa-de-luxe was klaar!

Stof: Cotton+Steel "Breeze Citron" - Madeline De Stoffenmadam
Paspel zwart/goud: Stoffenspektakel

12 opmerkingen: