zondag 11 oktober 2015

Beestig budgetvriendelijk rokje #1

Je ziet ze tegenwoordig overal in de winkel, de "beestige" rokjes.  De prijzen die ze ervoor vragen vind ik soms echt hallucinant!

Dat kunnen wij veel goedkoper dacht ik.

Ik ging aan de slag met mijn lap zebra stof uit Utrecht, waar ik € 4 betaalde voor 1m.  Voor dit rokje heb ik 2 stukjes stof nodig, m.a.w. uit mijn lap kan ik nog x-aantal dezelfde rokjes maken.  Voor- en achterpand aan elkaar stikken, onderaan omzomen, elastiek mooi verdelen en vaststikken, klaar :-)
Eindelijk ook voor de eerste keer een stuk van mijn gouden glitter elastiek durven gebruiken, ook gevonden in Utrecht, de prijs weet ik niet meer maar zal ook niet meer dan een paar euro per meter zijn.

Als jullie meetellen heb je ook al door dat ik helemaal niet aan € 50 kom.  (ja hoor, deze prijs durven ze ervoor vragen in de winkel!)

Dus als jullie nog eens thuiskomen met zakken vol stof en je ziet je man alweer bedenkelijk kijken, leg dan maar eens uit hoeveel profijt je niet kan doen door zelf te naaien.  
(bovenstaande lieg ik mezelf altijd maar voor om zo mijn stofverslaving toch enigszins te kunnen verantwoorden, maar wie weet pakt het wel bij sommige mannen he ;-))

Ik gebruikte opnieuw het "Simple as that" patroon uit Ottobre.


5 opmerkingen:

 1. Heel tof! Zalig, zo'n zacht rokje. En de gouden elastiek maakt het helemaal af. (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super! ze staat ook echt mooi met donkere kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit heb ik een aantal jaar terug ook zo gemaakt scheelt een hoop he, lekker warm voor t najaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n tof rokje! Die Ottobre ga ik hier ook eens opvissen denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof rokje, helemaal hip de winter in!

  BeantwoordenVerwijderen