maandag 1 januari 2018

For my unicorn lover

Ook voor mijn Fleur wou ik een handmade cadeau tevoorschijn toveren.  Kleding en tassen heeft ze al met hopen.... Zoals de meeste meisjes van haar leeftijd is ze momenteel helemaal into unicorns.  Als er maar een unicorn opstaat is het al goed voor ons madammeke.

En toen bracht Petit a Petit Patterns opeens de oplossing!  Zij brachten een bundel uit met patronen om zelf knuffels te naaien, en oh ja, er zit ook een unicorn tussen!  Met #urbanjungledoll kom je de mooiste exemplaren tegen op Instagram.

#urbanjungledoll

Ook al is mijn Fleur al een hele madam, voor deze ubercute unicorn gaat ze zeker bezwijken.

Mijn creativiteit werd hierbij serieus op de proef gesteld.  Wat ging ik gebruiken om de manen en de staart te maken, om nog maar te zwijgen van zijn gouden vleugels!

Ik trok naar Studio Sanne, waar Sanne mij voorzag van alle benodigdheden om mijn unicorn tot een goed einde te brengen.  Voor het lijfje gebruikte ik superzachte wellness fleece, voor de snoet een stukje nicky velours.  De ogen en snoetaccenten naaide ik er met de hand op.
De vleugels maakte ik door gouden flexfolie op beide zijden van style-vil te strijken waardoor deze enige dikte krijgen, nadien stikte ik de vleugels volledig rond met gouddraad.  De manen en staart maakte ik uit repen vilt.  Zijn hoorn werd gemaakt uit een restje dun kunstleer dat ik nog liggen had.


Petit a Petit Patterns heeft echt aan alles gedacht, zo brachten ze ook enkele patronen uit om kleding op maat te maken voor je knuffel.

Ik naaide nog snel een pyjama in elkaar voor Misses Unicorn.

Hier werd deze letterlijk gemaakt tussen de soep en de patatten wanneer Fleur even niet thuis was want ze mocht natuurlijk van niets weten.  Het was een heel werkje, maar meer dan de moeite waard, ik vind hem zelf ook echt wel superschattig!
Fleur was zo enthousiast dat ze een dag later graag zelf al een kleedje wou naaien voor Misses Unicorn.  Met een béétje hulp van mama, tadaaaa, een kleedje!

Stof en fournituren:  Studio SanneIk ben alvast benieuwd welke de volgende gaat zijn die mama mag maken wanneer ze de andere Urban Jungle Dolls ziet :-)

Welke is jullie favoriet?8 opmerkingen:

 1. Ik kocht het patroon al, maar vond nog geen tijd om hem te maken. Gelukkig zijn de verjaardagen pas in februari, dus ik heb nog tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk! Als ons Julie dat ziet , kan ik gelijk beginnen denk ik����

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet deze unicorn er leuk uit en dan nog kleding erbij: Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een echt pareltje. Heel leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tof kado !! En zelfs kledij erbij, super !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super gedaan! Een fantastisch idee ook hoe je die vleugels maakte met style-vil en flexfolie. Zo creatief!

  BeantwoordenVerwijderen