maandag 29 februari 2016

Heropening Madeline!

Vorige zaterdag was het de feestelijke heropening van Madeline de Stoffenmadam in Lier.  Zoals jullie wel weten is 3 weken geleden haar prachtige winkeltje uitgebrand, maar dankzij tal van helpende handen heeft zij in het pand ernaast in een mum van tijd een nieuwe winkel kunnen inrichten!

Naaivriendin An en ik waren graag van de partij.  De nieuwe winkel ziet er prachtig uit, zelfs ruimer dan de vorige.  Dus nog meer plaats voor al die prachtige stoffen.  Achteraan was er in het atelier al opnieuw een workshop aan de gang onder leiding van Eva van By Eva Maria, in de winkel liepen we Marte van Compagnie M tegen het lijf, iedereen werd voorzien van een hapje en een drankje, kortom een gezellige drukte, het voelde alweer als vanouds!

Zoals gewoonlijk heb ik me weer niet kunnen bedwingen en ging ik met een paar pareltjes van stoffen naar huis.  Gisteren werd het eerste alvast verwerkt tot een nieuw zomerkleedje voor Fleur.

Een betoverend mooi paneelstofje.  Als basis gebruikte ik het patroon van de Candy Dress maar ik liet het touwtje in de taille achterwege, in de plaats stikte ik 3 rijtjes smock.  Op deze manier komt de stof het best tot zijn recht vind ik.

De halsboord werkte ik af met blauwe elastische biais.

Nancy en An, heel veel succes met de nieuwe winkel en tot gauw!
Stof: paneel met dierenschilderij via Madeline de Stoffenmadam
Patroon:  Candy Dress La Maison Victor mits enkele aanpassingen15 opmerkingen:

 1. Amai gij zijt een rappe, ik had sinds zaterdag zelfs nog geen tijd om in de buurt van mijn naaimachine te komen 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik iets in mijne kop heb moet dat voortgaan en moet al de rest wijken ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Super grappig toen ik haar jouw reactie voorlas, "een bofkont, wat is dat mama, is dat goed of slecht?" hahaha!!

   Verwijderen
 3. Mooi die smockranden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Met dat paneelstofje lijkt het zelfs een t-shirt op een rokje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet alleen snel, maar echt supermooi, Carolien! Die smock doet de stof idd. alle eer aan. En ik ben grote fan van het mooie blauwe biesje aan de hals. De stof was populair, we hebben nog één paneeltje over, dat op de paspop in de etalage hangt :-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook meteen verkocht toen ik het zag liggen bij jullie in de rekken, het riep gewoon "Carolien, neem mij mee!" ;-)

   Verwijderen
 6. gij zijt toch niet te schatten, zo snel maar vooral geweldig schoon. De stof doet natuurlijk veel maar ge hebt er iets prachtig van gemaakt.
  Zo'n uitstapjes moeten we vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, de pareltjes rollen als zoete broodjes van onder uw machine de laatste tijd! Zalig om te lezen en te bekijken! Echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goe bezig! Heel tof jurkje! Speciaal paneeltje, dat heb ik nog niet zien passeren. Ik had graag bij de opening willen zijn, maar wij zaten te naaien op weekend. Leuke twist van de Candy, en top idee van die elastische biais, dat ga ik ook gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen