woensdag 9 september 2015

How do I sew?

Gisteren stelde Griet van Emma en Mona op haar blog de vraag hoe anderen hun naaiplekje eruit ziet.

Voor mij hét moment om hier nog eens met de meubels te beginnen sleuren en deftig op te ruimen!  Zo nu en dan krijg ik het en dan verplaats ik nog eens een keer alles in onze living.  Inrichten en decoreren is naast naaien ook één van de dingen die ik graag doe.

Mijn naaihoekje bevindt zich midden in onze living.  Ergens afgezonderd in een kamertje gaan zitten is niks voor mij.

Zoals ik al zei wissel ik alles nogal eens graag van plaats, mijn naaihoek was eerst dan ook aan de andere kant van de living, maar nu denk ik dat het z'n vaste plaats wel gevonden heeft.  

En stiekem ben ik toch wel een beetje trots op mijn plekje...

Een hele collectie naaiboeken en -tijdschriften.  Het archiefkastje werd door mijn man ooit meegenomen van een werf (hij dacht dat ik hier nog wel iets van kon maken, en gelijk had hij).  Een likje verf erop en de lades bekleed met stof.Hét Ikea karretje hebben we uiteraard ook!  Mijn naaitafel is er eentje van Pomax die vroeger van mijn moeder was.  Toen ik een tafel zocht om mijn machines op te zetten heb ik eens lief gelachen naar de mama want die tafel heb ik altijd al mooi gevonden, en nu maakt ze dus onderdeel uit van mijn naaiplek.  :-)
                     Blijkbaar deel ik dezelfde smaak qua schaaltjes met Griet van Emma en Mona :-)En tot slot mijn grote trots, mijn stoffenkast.  Dit is een antieke kast die ik gekregen heb van mijn moeder.  Ik heb deze helemaal opgeschuurd, geschilderd en mooie deur- en ladeknopjes op gezet.


Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de naaiplekjes van anderen, kwestie van nog wat ideetjes op te doen!  Want geef toe, binnenkijken bij anderen is altijd wel eens leuk, niet?

Groetjes,
Carolien

18 opmerkingen:

 1. jij hebt ook een mooi naaiplekje ! Kon je blog nog niet ga je ook volgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een naaihoek. Ik zou direct ruilen. Ik naai voorlopig nog aan de keukentafel en iedere keer alles opruimen. Groetjes Kristien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh zo gezellig. mijn naaiplekje is momenteel een stort. Tijdens onze verbouwingen was het de enige leefplek in huis dus er ligt nu vanalles door elkaar. We zijn nu beetje bij beetje ons huis terug aan het inrichten maar momenteel krijgt de living voorrang en blijft mijn ministort dus enkel voor mijn ogen bestemd ;-).
  Naast een stort is het ook gewoon een mix van allerlei meubelen en veel dozen ipv kasten, dus er zit nog geen concept achter (ooit hé ;-) ), maar ik kan er naaien zonder alles telkens te moeten opruimen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooit ga je het huis én de naaiplek van je dromen hebben Delphine! Alles op zijn tijd. :-)

   Verwijderen
 4. Geweldig mooi plekje! Je foto was me gisteren meteen opgevallen op Fb 'naaien voor vriendinnen' :-)!!
  Ik ben mega jaloers op u kast en grappig om te zien dat jij je grijze curver naaidoos ook gepimpt hebt met washi tape :-D. Idem dito bij mij (wel niet echt goed te zien op men foto's) X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel kleurrijk, oud en nieuw of 'afgeluisd' van de mama :-)
  mijn plekje is nog even opslagruimte maar we zijn er bijna.
  Zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw ... jij kan echt wel inrichten. Hier ook altijd welkom om te komen inrichten.

  Groetjes
  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk en stijlvol, die creatieve hoek van jou!
  Ik moet dringend ook mijn naaiplekje eens showen aan blogland. Als ik al dit leuks zie, moet ik er ook maar eens werk van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk en stijlvol, die creatieve hoek van jou!
  Ik moet dringend ook mijn naaiplekje eens showen aan blogland. Als ik al dit leuks zie, moet ik er ook maar eens werk van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellige werkplek heb je! Ik heb de mijne onlangs opnieuw ingericht, maar vooral wit en licht gehouden. Ik word altijd heen en weer geslingerd tussen stijlen, maar rust werkt uiteindelijk het beste voor mij. Die kast is echt fantastisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Zwaar onder de indruk! Zoveel plaat heb ik helaas niet in de living... Ik ben op zoek naar een minikleine oplossing. Kan wel in de berging gaan naaien maar gezellig is anders... Dan zie ik manlief nooit meer 😁

  BeantwoordenVerwijderen